Català / Español / English  ·  TEL. 977 34 34 87 · EMAIL colsantpau@stpau.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Experiències de tardor

29-10-2021

Quan arriba la tardor les classes s'omplen i les fulles cauen, el fred ens atrapa i, poc a poc, tot es torna d'un altre color. La jaqueta de l'any passat ja ens va petita i te n'adones que t'has fet gran.

Passa el setembre i toca l'adaptació al nou curs, professors i dinàmiques. Arriba l'octubre i amb ell ja es noten els canvis de la nova estació. Amb la tardor sorgeixen activitats i projectes a l'escola que ens ajuden a conèixer més el nostre entorn i aprendre d'una manera més experimental.

Els Gira-sols, els Astronautes i els Esquelets hem aprofitat aquesta tardor per fer tallers amb alguns aliments de temporada i per conèixer la tradició de la Castanyada. Berenars amb els fruits típics d'aquests temps com avellanes, castanyes, ametlles, nous... sortides per observar i tocar la tardor mentre recollíem fulles al Parc Sant Jordi. Colors càlids com el marró, el vermell, el groc i el verd vestien els arbres del parc de la ciutat. Quina postal més bonica!

Els més petits de la casa també coneixem els productes que tenim durant aquesta estació com les carabasses, les garrofes, la magrana, la taronja o la llimona. Amb la taronja i la llimona vam fer sucs i, aprofitant les seves pells, vam fabricar bossetes aromàtiques! I voleu saber què? També hem fet un munt de manualitats! Els Gira-sols hem fet medalles amb els colors de la tardor i pizzes amb fang, i Els Astronautes i Els Esquelets hem dibuixat castanyes, hem explicat el conte de La Castanyera, hem experimentat fent collages i safates sensorials de tardor i hem après noves paraules en anglès com "Halloween”!!.

Els de primer, segon, tercer i quart també hem dut a terme moltes activitats en relació amb la Castanyada i el "Halloween”. Hem fet tota mena de manualitats o "Arts ans Crafts”, com ara treballs amb cartolines, paperines i pintures amb fulles de la tardor, concursos de dibuix, passatemps (sopes de lletres, laberints, etc.) i jocs taula (trencaclosques, sudokus, etc.). Això sí, el més divertit ha estat quan hem fet endevinalles i hem escoltat i cantar cançons de la castanyada, i no només d'això, sinó que també n'hem après d'algunes de terrorífiques de "Halloween”! Trick or treat! Gràcies a aquesta festivitat d'origen anglosaxó hem pogut aprendre moltes expressions i vocabulari en una nova llengua!

Per últim, els alumnes de cinquè i sisè hem debatut sobre les semblances i les diferències entre La Castanyada i el "Halloween”. Per exemple, a la castanyada no juguem amb la por ni ens disfressem, ni tampoc les llaminadures són l'aliment clau. Vam arribar a la conclusió que les dues tradicions tenen les seves característiques que les fan úniques i aconsegueixen que sempre ens divertim amb la família i els nostres amics i amigues. Això sí, La Castanyada és la nostra tradició i, per tal que no desaparegui, l'hem de respectar i celebrar com sempre!

I... no us falta alguna cosa?

És clar! Per acabar aquestes experiències de tardor no podíem quedar-nos sense menjar castanyes, panellets i veure la Castanyera! A més, els més petits ens disfressem de castanyers/es per celebrar-ho! Hem passat el dia ballant i cantant junts!


Xarxes socials: