Catalā / Espaņol / English  ·  TEL. 977 34 34 87 · EMAIL colsantpau@stpau.cat
Catalā / Espaņol / English  · 

Notícies

Dia Escolar de la No-violčncia i la Pau

01-02-2021

El Col·legi Sant Pau de Reus commemora el Dia Escolar de la No-violència i la Pau L’any 1964, el poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal i Vidal fa fundar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). El dia en concret se celebra el trenta de gener que, a més, coincideix amb la data de la mort de Mahatma Gandhi. El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".

https://www.youtube.com/watch?v=BuqRXrjEQEo&feature=youtu.be

Tot i que enguany el trenta de gener ha estat dissabte, des del Col·legi Sant Pau de Reus hem celebrat aquesta data els dies previs amb una sèrie d'activitats que promouen els valors de la nostra comunitat educativa, no només en el dia concret sinó que dia rere dia. Durant la setmana prèvia al dia de commemoració hem estat treballant al voltant del que significa pels nostres infants la pau, ho hem fet a partir de xerrades, d'escoltar música relacionada amb la pau i la no-violència, fent manualitats i compartint totes aquelles emocions i sentiments que ens fan més rics com a persones.

Dates com aquesta serveixen per solidificar encara més el treball que fem al nostre col·legi i per veure que allò que un dia en concret ens recorda quelcom, nosaltres no només ho treballem cada dia sinó que ho posem en pràctica, fent del nostre col·legi un espai de concòrdia, empatia i solidaritat els 365 dies de l’any. Objectius que intercanviem entre totes les persones que formem l'escola i experiències que ens fan ser una escola referent en el territori quant a la formació integral dels nostres infants basats en valors humans que haurien de ser el pilar fonamental de qualsevol educació infantil i primària, ja que formen un paper fonamental en el desenvolupament dels infants.


Xarxes socials: