IMG-20170522-WA0004

ESTTELA: Obrint camins


Les Escoles Diocesanes de Tarragona, de la qual forma part la nostra escola, creen el projecte Esttela, consistent en l’agermanament amb la diòcesi de Trujillo, a Hondures.

La nostra diòcesis porta 40 anys seguint la petjada de Lluís Solé Fa, missioner a Hondures i bisbe de la Diòcesis de Trujillo. Mestre de formació, el bisbe Lluís, en els seus viatges a Tarragona, ens ha transmès sempre la importància cabdal de la educació per fer un món més just, més valent i més solidari.
És per aquest motiu que aquesta amistat es converteix avui en un agermanament més ampli entre les Escoles Diocesanes de Tarragona i la comunitat educativa de Trujillo, a Hondures. Un camí que ens permetrà crear llaços d’amistat i solidaritat entre iguals, intercanvis culturals i diàlegs enriquidors que ajudin a l’enteniment mutu entre realitats diferents.
Esttela és una oportunitat per facilitar que els infants, joves i adults d’aquí i d’allà, obrin el cor als germans d’arreu. I aquesta acció s’articularà entorn a tres pilars fonamentals:
• El programa “Aula Compartida”: A través d’una plataforma online desenvolupada per l’escola Joan XXIII, els mestres i professors de les Escoles Diocesanes dissenyen i implementen diferents cursos de formació online per tal d’afavorir l’aprenentatge i l’actualització continuada dels claustres hondurenys.
• La comunió entre infants i joves: Els equips de pastoral de les Escoles Diocesanes a Tarragona i Trujillo es troben immersos en el disseny d’activitats que permetin l’intercanvi cultural i l’empatia entre infants i joves de realitats ben diferents, sempre mantenint com a referència la educació en els valors del respecte, la comprensió, la humilitat i la capacitat per meravellar-se davant les riqueses d’aquest món.
• La solidaritat de les famílies: Convidats oportunament a formar part d’aquest programa, tenen una forta repercussió en l’acompanyament del projecte i faciliten la consecució d’objectius a curt i llarg termini.

Agermanament ESTTELA_OK

IMG-20170522-WA0004

© Col·legi Sant Pau
Marià Fortuny 86. - CP 43203 Reus
Tel. 977 34 34 87
colsantpau@stpau.cat