El nostre col·legi participa dels serveis comunitaris amb els alumnes de quart d'ESO de l'IES Gabriel i Ferrater

19 abril 2021
Categories: 
Col·legi

L'èxit i el bon funcionament ha quedat palès després de les primeres activitats realitzades amb els alumnes de quart d'ESO de l'IES Gabriel i Ferrater juntament amb el nostre alumnat.

Els serveis comunitaris que s'estan efectuant parteixen de propostes que el professorat el col·legi Sant Pau planteja, però també tenim en compte totes aquelles propostes que ens arriben per part dels alumnes de quart d'ESO.

La primera trobada és a través de videoconferència entre la tutora o tutor del nostre col·legi, la persona responsable de l’IES Gabriel i dels alumnes de quart d'ESO que vindran a la nostra escola a realitzar les diferents activitats.

Mantenint sempre totes les mesures anticovid, la durada d'aquests serveis és de sis hores i sempre estan supervisades per la tutora o tutor del nostre col·legi. Majoritàriament totes les activitats es realitzen a l’exterior.

Hem observat que els nostres alumnes creen un vincle afectiu i empàtic amb els alumnes que venen a fer les activitats amb ells, es crea una simbiosi molt enriquidora que els permet retroalimentar-se i aprendre uns dels altres. Els més petits participen de les activitats que els proposen els alumnes de l’instituti, paral·lelament, els alumnes de l'institut reben l'estima del nostre alumnat alhora que aprenen a compartir els seus coneixements i experiències.La comunió entre ells està assegurada i els resultats són realment satisfactoris i enriquidors per ambdues parts.

Les activitats poden ser treballs manuals amb els més petits o bé esportives amb els més grans. El ventall és molt ampli i cap nena ni nen es queda indiferent davant de l'acció, la rialla, el divertiment, l'aprenentatge i el respecte, ja que són valors que estan assegurats en cada trobada.

Un cop realitzades les activitats, les dues parts valoren com ha anat tot plegat per poder millorar les trobades que, de ben segur es continuaran fent. El resultat és sempre una gran experiència i, la vida, està feta de petites vivències com aquestes que ens enriqueixen enormement.