El Col·legi Sant Pau de Reus commemora el Dia Internacional de la Poesia

22 març 2021
Categories: 
Col·legi

El 21 de març, Dia Internacional de la Poesia, enguany ha tingut lloc en diumenge. El Col·legi Sant Pau, avui dilluns, ha preparat una sèrie d’activitats per commemorar la data. Les mestres han preparat una presentació amb l'eina interactiva de Genial.ly explicant qui era el pedagog i escriptor Gianni Rodari que va esdevenir clau en l’àmbit de la renovació educativa, a l'hora d’implantar mecanismes de lectura que fomenten l’aprenentatge a través d’eines lúdiques on prenen protagonisme la imaginació i la creativitat. A continuació, us deixem uns poemes de l’autor que vam llegir amb cada classe:

Presentació: https://view.genial.ly/604bd8ba9eeebd0d955a4a78/learning-experience-didactic-unit-dia-de-la-poesia-gianni-rodari-20-21

Vídeo conjunt: https://youtu.be/Ny1Azgww4Jg

Per altra banda, cada classe ha treballat el seu propi poema tenint en compte el projecte en el qual estan treballant en aquest moment i els hem gravat en vídeo. Els alumnes de P-3 han fet el poema de “La gallina xica, tica mica”, ja que estan treballant el projecte de la granja. Els alumnes de P-4 han fet dos poemes, un en català i un en castellà: “El lobo Raúl” i “El Llop”. Els alumnes de P-5 han fet 3 poemes (català, castellà i anglès) sobre els ratolins.

El vídeo gravat s’ha realitzat en conjunt amb l’objectiu d’enviar-lo a les mares i pares avui dilluns, 22 de març.

Durant els anys anteriors sempre es realitzava un recital a l’escola on es convidava a les famílies a venir, però enguany la situació que estem vivint no ens permet realitzar aquest tipus d’actes i, per tant, ens hem hagut d’adaptar a la nova situació amb aquest format virtual.

Una altra activitat vinculada a la commemoració del Dia Internacional de la Poesia és que des de l’escola es va demanar a les famílies que ens fessin arribar vídeos llegint poemes, per projectar-los posteriorment a les corresponents classes. Estem molt contents/es de la bona resposta que ha tingut aquesta iniciativa i gràcies a la participació de les famílies hem pogut recollir poemes de tot tipus, en diversos idiomes i de diferents cultures. Això ens fa rics!

A continuació us deixem el vídeo que hem realitzat cada classe i, que com hem dit anteriorment, està relacionat amb el projecte que estan treballant els alumnes en aquest moment:

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=ZDisMhlrDs8