El lema pastoral del curs 2021-22 de les Escoles Diocesanes de Tarragona (EDT) és: Temps de construir.

Construir, amb Jesús, adquireix el sentit de creixement personal (el canvi, la conversió de cor), l’enfortiment intern, i el restabliment de la pau i l’harmonia entre les persones i això ho construïm cada dia, pas a pas, gest a gest.

Aquest curs, disposem-nos a posar en joc tot allò que som, tot allò que ens fa valer, construint entre tots i totes una nova realitat, en el dia a dia, millor que l’anterior, més justa, pacífica i plena d’estima.

Que no ens faci por convertir-nos en arquitectes, paletes, mestres d’obra… Tant s’hi val. Anem més enllà dels murs que ens puguin separar. Creem vida amb materials nous o bé de les runes. Aprofitem aquest temps per construir i fem-ho contra tot allò que ens empobreix i contra tot allò i aquells que generin aquesta pobresa.

Aquesta lluita no pot ser només personal. Pren força quan la fem comptant amb la força del grup, de la comunitat, des de la humanitat, des de la fe.

Jesús ens explica la nostra actitud envers la vida: si la construïm sobre la roca, serem persones empoderades. Si la construïm sobre la sorra, no podrem avançar, sempre trontollarem i no podrem superar els obstacles. Mt 7, 24-27

Al col·legi Sant Pau tenim clar que construir sobre quelcom ferm ens farà més forts. Fem comunitat, fem tot el necessari per estar preparats, perquè quan arribin dies foscos, pluja freda o vent, esperarem la calma de nou sobre els valuosos fonaments que hem construït: excel·lència, treball en equip, compromís i optimisme.

Hem de començar a construir; és per això que la primera passa, per petita que sigui, ens ajudarà a fer camí per viure en un món millor.

Com cada curs seguirem les celebracions i festivitats emmarcades dins el pla pastoral de centre fent-ne de la solidaritat un element clau.